Tejszínes mártással sült tengeri halfilé

Tejszínes mártással sült tengeri halfilé

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • mustár
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • színes bors

Elkészítés:

A halfiléket sózzuk, és durvára tört színes borssal megszórjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beledobunk 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütjük benne. A kész halat kiszedjük a vajból, félretesszük.

A serpenyőből kiszedjük a sült fokhagymadarabokat, és a visszamaradt vajhoz adjuk a tejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózzuk, és kavargatva összeforraljuk. Ha túl sűrű, egy kis tejjel hígítjuk, végül beleszórjuk a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.

Rizzsel vagy fokhagymás sült burgonyával és salátával tálaljuk.

Neked ajánljuk