Tejszínes-mákos palacsinta

Tejszínes-mákos palacsinta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12 db kisütött palacsinta
  • 15 dkg darált mák
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojás

A tál kikenéséhez:

  • vaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • fél narancs vékonyra vágott héja

Elkészítés:

A mákot a kristálycukorral összekeverjük, és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. A tűzhelyre tesszük felfőzzük, majd egy kissé hűlni hagyjuk. (Kenhető sűrűségű legyen, ne folyós.)

A palacsintákat megtöltjük vele, és a szélüket behajtva, egyenként összegöngyöljük. Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, és a tojással meg a porcukorral simára kevert tejszínnel meglocsoljuk.

Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd. (180-200 fokon kb. 30 perc.)

Előre is elkészíthetjük. A hűtőben összekészítve, letakarva állhat egy napot. Ez esetben fogyasztás előtt öntjük rá a tojással, porcukorral elkevert tejszínt, és már süthetjük is.

Ízlés szerint porcukorral megszórva, narancshéjjal meghintve tálaljuk.

Neked ajánljuk