Tejszínes-lazacos farfalle, parmezán forgáccsal

Tejszínes-lazacos farfalle, parmezán forgáccsal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g lazac filé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 koktélparadicsom
  • 1 lime leve
  • 1 dl Chardonnay (fehér bor)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • olíva olaj
  • 250 g farfalle tészta
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • parmezán sajt

Elkészítés:

A tésztát és az előírásnak megfelelően megfőzzük. Mialatt a tészta fő, elkészítjük a lazacot. Megpirítjuk az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát, majd a kockákra vágott lazacfilét is hozzáadjuk és hirtelen megpirítjuk. Rácsorgatjuk a lime levét, majd a bort is hozzáadjuk és összepároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint a szerecsendiót is beleszórjuk. Beleöntjük a főzőtejszínt, és körülbelül 5-8 percig még pároljuk. Végül beleszórjuk a felezett koktélparadicsomokat, majd összekeverjük.

Tálaláskor a tányérra szedett tésztára halmozzuk a tejszínes lazacunkat.

Petrezselyem zöldjével és parmezánforgáccsal díszítve tálaljuk!

Neked ajánljuk