Tejszínes-kurkumás csirkecombok

Tejszínes-kurkumás csirkecombok

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • csirkecomb (felső)
  • étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • paradicsom (3-4 db)
  • kurkuma (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 200 ml főzőtejszín
  • apróra vágott kapor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, majd megsózzuk. A hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot pedig nagyobb kockákra szeljük.

Kevés olajon megdinszteljük a felvágott hagymát, majd beletesszük a kicsontozott csirkecombokat és mindkét oldalán fehéredésig sütjük, kevés vízzel felöntjük.

Ezután sóval, őrölt borssal és kurkumával fűszerezzük és fedő alatt készre (puhára) főzzük, de előtte 5-10 perccel még ráöntjük a főzőtejszínt, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és az apróra vágott kaprot, és addig kevergetjük míg végleg elkészül.

Neked ajánljuk