Tejszínes kókusztorta

Tejszínes kókusztorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál holland kakaó
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • *
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dl hideg cukrásztejszín
  • 2 db lapzselatin
  • *
  • a díszítéshez:
  • 1 gránátalma
  • dekorcukor

Elkészítés:

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és a cukorral. A sárgájához hozzáadjuk a vizet, az olajat, a narancslevet, a barna cukrot, a kakaót és az olvasztott vajat, habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet és azzal is elkeverjük. összekeverjük.

Veszünk ki a tojásfehérje habból, amivel fellazítjuk a tészta masszát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot, vigyázva, hogy ne törjük össze.

A masszát 22 -24 cm átmérőjű sütőpapírral bélelttorta formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt vízszintesen 3 lappá vágjuk.

A krémhez a 2 dl tejet a cukorral felforraljuk, majd a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral és a vaníliás cukorral besűrítjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a felvert tejszínt és a kókuszreszeléket, simára keverjük, végül az 1 dl vízben beáztatott, majd mikróban forróra melegített zselatint is belekeverjük. A piskótát a krémmel megtöltjük, úgy, hogy maradjon a tetejére és az oldalára is . Hűtőbe tesszük dermedni, kidíszítjük gránátalmával, dekor cukorral és mini habcsók gömbökkel, majd megszórjuk kókusz reszelékkel

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek