Tejszínes kókuszos sütemény

Tejszínes kókuszos sütemény

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 7 evőkanál liszt
  • 8 db tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

a krém hozzávalói:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag banán ízű főző pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab, hulala)
  • fél csomag kókuszreszelék

a tetejére:

  • 180 g torta bevonó csokoládé
  • kókuszreszelék

(a tepsi mérete: 20x36 cm)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a cukros-tojássárgájába, és jól összekeverjük, majd a kemény habot óvatosan a masszába forgatjuk.

Kivesszük a massza negyed részét és belekeverjük a kakaóport. Mindkét tészta masszát (1 kakaós, 1 sárga) külön-külön megsütjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Ha kihűlt a sárga tészta vízszintesen ketté vágjuk.

A szokásos módon a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a már teljesen kihűlt pudingot, és gépi habverővel összedolgozzuk, ebbe pedig fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket. Az egészet jól összekeverjük.

A krémet elfelezzük. Először az egyik sárga tésztát kenjük meg a krém felével, majd rátesszük a kakaós tésztát, és rákenjük a maradék krémet, és erre pedig rátesszük a másik sárga tésztát.

A tetejére cikk-cakk alakban rácsurgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, majd tálalás előtt tetszés szerinti egyforma kockákra felvágjuk.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk