Tejszínes hús tésztasalátával

Tejszínes hús tésztasalátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 1 kg karaj szeletekre vágva
  • 2 db tojás
  • kb. 20 dkg liszt
  • 30 dkg reszelt sajt
  • fél liter Meggle főző tejszín
  • a tésztasalátához:
  • 1 csomag orsó tészta
  • 2 doboz tejföl
  • só, őrölt bors, majonéz ízlés szerint
  • 20-25 dkg sonka szalámi kockázva
  • 2-3 db kisebb lilahagyma
  • ecet
  • cukor
  • 1 kg karaj szeletekre vágva
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg reszelt sajt
  • fél liter Meggle főző tejszín
  • 1 csomag orsó tészta
  • 2 doboz tejföl
  • 20-25 dkg sonka szalámi kockázva
  • 2-3 db kisebb lilahagyma
  • ecet
  • cukor

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A megtisztított lilahagymákat összevágjuk és egy kicsi ecetes-cukros-sós vízben állni hagyjuk kb. 30 percig.

Amíg a hagyma áll, a szeletekre vágott, besózott húsokat bepanírozzuk: először lisztben forgatjuk meg őket, majd a felvert tojásban, végül a reszelt sajtban.

A bepanírozott szeleteket olajos tepsibe rakjuk, ráöntjük a főzőtejszínt. A tetejére rászórhatjuk a maradék sajtunkat. Figyeljünk arra, hogy a tejszín lepje el a hús szeleteket, ha
esetleg nem lepi el 1 kevés tejet önthetünk még rá.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

A tejfölt, a sót, a borsót, a majonézt, a sonka szalámit és a lilahagymát összekeverjük, hozzáadjuk a tésztát, majd összekeverjük. (Mindig annyi tésztát keverjünk bele, amennyit kb. el is fogyasztunk mert a tészta sok idő állása utána nagyon magába szívja a majonézes tejfölös keverékünket és úgy már nem olyan finom!)

(A tejszínes hús párolt rizzsel is tálalhatjuk.)

Megjegyzés:

A receptet Velkovicsné Annus Rita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti