Tejszínes habroló áfonyaöntettel

Tejszínes habroló áfonyaöntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db leveles tészta (nyújtott)
  • 4 dl hulla cukrásztejszín
  • 10 dkg porcukor (a szóráshoz)
  • 20 dkg áfonya
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • víz
  • 2 db leveles tészta (nyújtott)
  • 4 dl hulla cukrásztejszín
  • 10 dkg porcukor (a szóráshoz)
  • 20 dkg áfonya
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • víz

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, majd másfél centiméteres csíkokra vágjuk – kb. 16 db lesz belőle.

Feltekerjük a habroló formára, majd sütőpapíros tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 12 perce.

Amíg sül a habroló tésztája, addig a tejszínt kemény habbá verjük.

Ha kisültek a rolók, még melegen leszedjük a csőről, mert később törik a tészta.

Amíg sülnek a rolók, elkészítjük az áfonya öntetett. Egy lábasba fél deci vízzel feltesszük főni az áfonyát, rászórjuk a barna cukrot és balzsamecetet. Addig főzzük, amíg megpuhul az áfonya, majd szűrőn átpasszírozzuk.

A tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük és megtöltjük vele a rolókat. A tejét megszórjuk a vaníliás porcukorral, majd meglocsoljuk az áfonya mártással.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti