Tejszínes-gombás quinoa

Tejszínes-gombás quinoa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 150 g quinoa (jól mossátok át!)
  • 350 ml víz
  • 1 mokkáskanál só
  • továbbá:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g barna gomba
  • ízlés szerint fűszerek:
  • só és bors, chili pehely, bazsalikom, római kömény
  • 2 dl növényi tejszín
  • 5 dkg újhagyma
  • 5 dkg koktélparadicsom
  • 150 g quinoa
  • 350 ml víz
  • 1 mokkáskanál
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g barna gomba
  • 2 dl növényi tejszín
  • 5 dkg újhagyma
  • 5 dkg koktélparadicsom

Elkészítés:

A jól átmosott quinoát bő vízben egy pici sóval feltesszük főni.

A gombát felszeleteljük vagy kockákra is vághatjuk. A hagymát és minden más zöldséget is felkarikázunk vagy kockákra vágunk.

Egy serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt, rá a hagymát, kicsit pirítjuk, majd mehet rá a gomba. Fűszerezzük, és lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a balzsamecet, és végül a fehérborecet is. Hozzáadjuk a megfőtt quinoát, elkeverjük majd felöntjük a tejszínnel. 3-4 percig főzzük még, majd mikor már elzártuk alatta a hőfokot, megszórjuk koktélparadicsommal és újhagymával is.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti