Tejszínes-gombás krumplileves

Tejszínes-gombás krumplileves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 15 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál majoránna
  • ételízesítő
  • őrölt pirospaprika
  • csipet cukor
  • pár csepp ecet

Valamint:

  • 1 tojásból és lisztből készített galuskatészta
  • aprított zeller vagy petrezselyem zöldje

Elkészítés:

Daraboljuk fel a zöldségeket.

Hevítsünk zsírt, dinszteljük rajta a zöldségeket, hagymát és gombát, majd tegyük hozzá a fokhagymát. Vegyük le a lángról, keverjünk hozzá lisztet, szórjuk meg őrölt paprikával és engedjünk hozzá úgy 1,4 l vizet. Sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük meg.

Forrás közben keverjük hozzá a tejszínt, a galuskatésztát szaggassuk a forró levesbe meleg kanállal.

Szórjuk meg zellerzölddel, kis cukorral és adjunk hozzá néhány csepp ecetet. Hagyjuk pihenni kicsit, majd tálalhatjuk.

Hasonló receptek