Tejszínes-gombás csirkeragu

Tejszínes-gombás csirkeragu

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

5 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg bacon
  • kevés zsiradék
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt pirospaprika
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt színes bors
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1,5-1,5 dl tejszín és tejföl keveréke
  • liszt
  • 50 dkg spagetti

Elkészítés:

A szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig. Meghintem kevés pirospaprikával, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, kb. 15 percig saját levében párolom, majd hozzáadom a gombát is. Utána fűszerezem, rövid időre lefedem, magasabb hőfokon párolom.

A tejszínt és a tejfölt kikeverem liszttel, és besűrítem vele a ragut. Ízesítem mustárral, beleszórom a paprikakockákat és sok petrezselyemzöldjét, rövid idő alatt összeforralom.

A spagettit kifőzöm.

Neked ajánljuk