Tejszínes gombaleves fokhagymás kenyérkockákkal

Tejszínes gombaleves fokhagymás kenyérkockákkal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 üveges vagy konzerv gomba (szeletelt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 kisebb krumpli
  • 1,5 húsleves kocka
  • 8 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 1 negyed kiskanál fehérbors
  • 1 szál petrezselyem
  • olaj

A kenyérkockához:

  • 1 üveges vagy konzerv gomba (szeletelt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 kisebb krumpli
  • 1,5 húsleves kocka
  • 8 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 1 negyed kiskanál fehérbors
  • 1 szál petrezselyem
  • olaj
  • 1-2 szelet fehér kenyér
  • vaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A vízbe belemorzsoljuk a leveskockát, felforraljuk és beletesszük a megpucolt, apróra vágott burgonyát. 20 percig főzzük.

A gombát lecsöpögtetjük, kevés olajon megpirítjuk, közben hozzátesszük a finomra vágott hagymát és vele együtt készre pirítjuk.

Amikor a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a megprított hagymát meg gombát, és pár prcig tovább főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt (megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk), borsozzuk, végül a petrezselymet hozzáadva még egyet forralunk rajta.

A kenyérkockához a megszárított, kockára vágott kenyeret beletesszük egy serpenyőbe, amiben vajat hevítetettünk. Amikor elkezdett pirulni, ráreszeljük a fokhagymákat, és még egy kicsit tovább pirítjuk. Az edényből kivesszük, és amikor már egy kicsit hűlt, kisebb kockákra vágjuk és a leveshez kínáljuk.

Hasonló receptek