Tejszínes gesztenyés-meggyes tortácska

Tejszínes gesztenyés-meggyes tortácska

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl növényi tejszín
  • rum ízlés szerint
  • *
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • *
  • meggyes réteg:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • porcukor ízlés szerint
  • *
  • a tetejére:
  • 250 ml főzőtejszín
  • fél bögre porcukor
  • 180 g étcsokoládé
  • *
  • a díszítéshez:
  • fehércsokoládé

Elkészítés:

A növényi tejszínt kemény habbá verjük, majd belereszeljük a gesztenyemasszát, utána ízlés szerint rumot vagy rum aromát adunk hozzá és betesszük a hűtőbe.

Elkészítjük a piskótát: a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot meg a vaníliás cukrot és fehéredésig keverjük. Utána egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket is, majd először a tojássárgáját és utána pedig apránként a tojásfehérjét is hozzákeverjük a liszthez.

A tészta masszát kivajazott tortaformába öntjük, majd 150 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Kivesszük, majd félretesszük hűlni.

Ezután elkészítjük a meggyes réteget. A meggybefőttről leöntjük a levet egy nagy tálba, majd ízlés szerint porcukrot adunk hozzá és belekeverjük a pudingport. 4,5 percre betesszük a mikróba, félúton megállítjuk és megkeverjük. Ezután kivesszük, majd a meggyszemeket is belekeverjük és kicsit hűlni hagyjuk.

Utolsó lépésként elkészítjük a csokimázunkat. Egy kisebb lábasba tesszük a tejet, a cukrot és a csokit, lassan elkezdjük melegíteni, és amikor már forr, készen is van.

Ezután jöhet az összeállítás. A tortaformában hagyjuk a csoki piskótánkat, majd erre jön a meggyes réteg, arra a tejszínes gesztenyemassza, végül a csokimázunk. Betesszük a hűtőbe, és miután kicsit megszilárdult a csokimázunk, a fehércsokit simán megolvasztjuk és különböző mintákat rajzolhatunk a tetejére.

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be a Facebook-csoportunkba!

Neked ajánljuk