Tejszínes gesztenyés csoda süti

Tejszínes gesztenyés csoda süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a csokis piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • a tejszínes gesztenyekrémhez:
  • 2 kocka mirelit gesztenye
  • 2 csomag Dr. Oetker habpor
  • 2,5-3 dl tej
  • ízlés szerinti rumaroma
  • a díszítéshez:
  • 1 tábla csokoládé
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 2 kocka mirelit gesztenye
  • 2 csomag Dr. Oetker habpor
  • 2,5-3 dl tej
  • rumaroma
  • 1 tábla csokoládé

Elkészítés:

Az első lépésként elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habverővel fehéredésig keverjük. Utána külön felverjük a fehérjéket is. Eközben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a sütőport es a kakaóport. Utána jöhet a tojássárgája, majd a fehérjét is hozzáadjuk és óvatosan sima masszává keverjük.

Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a gesztenyés krémet.

A habport 2,5-3 dl tejjel felverjük, majd a kiolvasztott gesztenyét egy apró reszelőn lereszeljük, ezután apránként hozzáadjuk a habunkhoz és szépen összedolgozzuk, majd ezután ízlés szerint adható hozzá egy kis rum aroma. Ezzel kész is vagyunk.

Összeállítjuk a tortát. A piskótánkat kicsi téglalapokra vágjuk, és ezután már jöhet is tejszínes gesztenyekrémünk, melyet egy habzsákba töltünk és már mehetnek is a különböző csodálatos körök pöttyök csíkok stb.

Utolsó lépésként a csokidíszítés. Ehhez csak egy tábla csokira lesz szükségünk, melyet vízgőz felett megolvasztunk, majd utána jöhet egy nagy zsírpapír, amire különböző mintákat tudunk rajzolni. (Sima vonalakat, rácsos mintát, melyet például egy kis pohárra ráhajlítva gyorsan beteszünk a hűtőbe megdermedni, akkor gyönyörű szép formákat kaphatunk.)

Megjegyzés:

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti