Tejszínes gesztenyekrémleves

Tejszínes gesztenyekrémleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt gesztenye
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 2 dkg vaj
  • 4 dkg krumpli
  • 1 babérlevél
  • 1 l alaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 dl száraz sherry
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A hagymákat és a zellerszárat a megdinszteljük, hozzáadjuk a krumplikockákat, a gesztenyéket, a babérlevelet, és felöntjük az alaplével.

Amikor a krumpli megfőtt, botmixerrel pürésítjük az egészet. Hozzáöntjük a tejszínt és a sherryt, sózzuk, borsozzuk.

Neked ajánljuk