Tejszínes fűszeres bor

Tejszínes fűszeres bor
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a borhoz:
  • 750 ml félszáraz fehérbor
  • 200 ml víz
  • 2 db fahéjrúd
  • 8 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 szál rozmaring
  • 250 g cukor
  • fél citrom (3 db citromkarika)
  • a tejszínhez:
  • 470 ml habtejszín
  • 50 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • rozmaring ízlés szerint (a díszítéshez)
  • 750 ml félszáraz fehérbor
  • 200 ml víz
  • 2 db fahéjrúd
  • 8 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 szál rozmaring
  • 250 g cukor
  • fél db citrom
  • 470 ml habtejszín
  • 50 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • rozmaring

Elkészítés:

Egy edénybe töltjük a bort, majd egy kis vizet adunk hozzá. Hozzáadjuk a fűszereket és a 3 db citromkarikát is, a cukrot csak a legvégén adjuk hozzá.

Addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik a borban. Végezetül lefedjük az edény tetejét, és 24 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A tejszínhabot elkezdjük felverni, amikor már kezd összeállni, hozzáadjuk a porcukrot és a vanília kivonatot is, és kemény habbá verjük.

Tálaláskor a bort poharakba töltjük, a tetejére tejszínhabot kanalazunk, amit rozmaringszállal díszítünk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!