Tejszínes-epres torta

Tejszínes-epres torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztalaphoz:

  • 4 tojás
  • 3 ek. cukor
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 3 ek. víz

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6 dl habtejszín
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • cukor
  • eper

A díszítéshez:

  • 4 dl habtejszín
  • eper

Elkészítés:

Felvert tojásfehérjét, lisztet és zsemlemorzsát összedolgozom, majd a tojássárgát vízzel és cukorral kikeverem, majd a sütőporral együtt összvegyítem őket.

Morzsával hintett tortaformába simítva megsütöm a piskótát.

Kikeverem a pudingport, cukrot, tejet és felfőzöm, utána lehűtöm., majd robotgéppel felvert tejszínt forgatok bele.

Megtöltöm a kettészelt tortalapot, kívül is bevonom és epreszemekkel rakom ki, illetve felvert tejszínhabbal díszítem.

Neked ajánljuk