Tejszínes epres kókuszkocka

Tejszínes epres kókuszkocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

egy 20x30 cm-es tepsihez:

a tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál langyos méz
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg finomliszt
  • *

a bevonathoz:

  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál tej vagy víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg kókuszrecelék
  • *

a díszítéshez:

  • 2 dl cukrász tejszín
  • 20 dkg friss eper

Elkészítés:

A kókuszkrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, majd a töltésig félretesszük.

A tésztához a puha vajat a porcukorral robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A simára kevert masszát egy 20x30 cm-ss kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra téve kihűtjük.

A mázhoz a vajat a tejjel összemelegítjük, majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport. A kihűlt tésztát kb. 4x4 cm-es kockára vágjuk, majd a kakaós mázba mártjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba szedjük. Tálalásnál a kókuszkocka tetejére habrózsát nyomunk, a habrózsákat friss eperszeletekkel díszítjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk