Tejszínes epres gyümölcskrémes

Tejszínes epres gyümölcskrémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db egész tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet só
  • 8 dl tej
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 40 dkg friss eper
  • 5 db egész tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet
  • 8 dl tej
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 40 dkg friss eper

Elkészítés:

A tojásokat szétválaszuk. A sárgáját kikeverjük a cukor felével, a tojásfehérjét a csipet sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgálához hozzáadjuk a lisztet és hab negyedét alaposan összekeverjük. A megmaradt tojásfehérjét óvatosan a kikevert tojásos lisztbe forgatjuk.

Egy 20x33 cm-es tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük majd belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15 perc alatt megsütjük. Ha megsült a piskóta rácson kihűtjük.

Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a pudingot és tejszínhabot. A tejszínt kemény habbá verjük.

A két csomag puding port kevés tejjel csomómentesre kavarjuk. A tejbe berakunk 6 evőkanál cukrot és feltesszük a tűzre és felforraljuk. A felforrt tejet ráöntjük a kikevert pudingporra, összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Állandó kevergetés mellett besűrítjük, ha felforr lehúzzuk a tűzről és langyosra kihűtjük.

A kihűlt piskóta tetejét kirakjuk az eper szeletekkel, majd ráöntjük a pudingot és elsimítjuk. Veszünk egy csillagcsöves habzsákot és beleszedjük a tejszínhabot. A puding tetejére habrózsákat nyomunk. A habrózsák tetejét eperrel díszítjük.

2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!