Tejszínes-diós-narancsos szelet

Tejszínes-diós-narancsos szelet

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tasak sütőpor
  • 2,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 15 dkg liszt

a belocsoláshoz:

  • 10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerint)

a krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg apróra vágott dió

Elkészítés:

A cukrot az ásványvízbe tesszük, majd addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk.

A tésztát 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla.

Amikor kihűlt a tészta, villával megszurkáljuk és belocsoljuk.

A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.

A receptt Csutak küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk