Tejszínes diós álom

Tejszínes diós álom

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 14 dkg darált dió
  • 4 evőkanál meggydzsem

a krémhez:

  • 500 ml cukrász tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

a díszítéshez:

  • 1 marék kandírozott vegyes gyümölcs
  • 1 marék nyuszi tojás

Elkészítés:

A tésztához különválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a darált diót, ezt követően lazán belekeverjük a tojásfehérjét.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Amikor kihűlt a diós piskóta, akkor a tetejét megkenjük meggydzsemmel. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd a piskóta tetejére simítjuk.

Habrózsákkal dekoráljuk, kandírozott gyümölccsel és nyuszi tojással tovább díszítjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk