Tejszínes-csokis kávés habcsók

Tejszínes-csokis kávés habcsók

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál instant kávé
  • 100 g porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1/4 teáskanál tejszín
  • 50 g étcsokoládé

A tálaláshoz:

  • tejszínhab

Elkészítés:

A sütőt 100 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A kávé granulátumot és a porcukrot csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéket egy tálba elektromos habverővel keményre verjük – közben fokozatosan hozzáadjuk a kávés porcukrot. Addig verjük, amíg a cukor feloldódik és a hab vastag, fényes nem lesz. Hozzáadjuk a tejszínt és a habfixálót, és néhány másodpercig még tovább verjük.

Ezután a krémet egy habzsákba tesszük (vagy tiszta kis nejlon tasakba, aminek a végére pici lyukat vágunk). Kis csúcsos halmokat nyomunk a sütő papírra és kb. 30 percre a sütőbe tesszük, amíg a habcsók külseje meg nem szilárdul. Ezután kikapcsoljuk a sütőt és az ajtaját nyitva hagyjuk, és megvárjuk, amíg a habcsók teljesen kihűl.

Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és egy kis spatulával minden habcsók aljára kenünk belőle. Rácsra téve félretesszük 30 percre, vagy amíg a csokoládé meg nem szilárdul az alján.

A keményre vert tejszínhabból egy habcsók aljára kis tejszínt teszünk, és mintegy szendvicsként óvatosan hozzányomunk egy másikat. Így járunk el az összes habcsókkal.

Azonnal kínáljuk.

Neked ajánljuk