Tejszínes csokis csodasütik

Tejszínes csokis csodasütik

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kakaós piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • *

a krémhez:

  • fél doboz habtejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint porcukor
  • vanília aroma
  • *

a csokidísznek:

  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

(A csoki díszeket mindenképpen előző nap kell elkészíteni, mert legalább egy éjszakát a hűtőben kell állnia.) ehhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd akár zsírpapírból egy kisebb „habzsákot” formázunk, és annak segítségével bármilyen mintát meg tudunk rajzolni. (Én egy háromszöget rajzoltam, majd beletettem egy bögrébe és így kaptam ezt a szép kis „vitorlás” mintát.)

Másnap először is elkészítjük a kakaós piskótát. A tojásokat szétválasztjuk és a tojások sárgájához hozzákeverjük a porcukrot, majd habosra keverjük. Majd külön felverjük a tojásfehérjéket is. Ezután előveszünk egy nagy tálat beletesszük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd jöhet hozzá a tojássárgája. És utána apránként hozzákeverjük a tojáshabot, hogy ne törjük szét.

A tésztát zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Ezután jöhet a krém. Ehhez egy fél doboz habtejszín bőven elég, de előtte tegyük be a fagyasztóba 5-10 percre, és utána már szépen fel is tudjuk verni. A kész habot kettéválasztjuk, az egyik felébe kerül majd a csokink, a másik fele marad sima habtejszínnek.

Vízgőz felett elkezdjük megolvasztani a tábla csokit, majd egy kicsit hagyjuk visszahűlni és utána mehet is a habtejszín egyik felébe. Ízlés szerint adható hozzá egy kis só, porcukor és vanília aroma, és már kész is van

Előveszünk egy kis poharat, amivel kis karikákat szaggatunk a piskótából. Erre jöhet a csokis krém és a habtejszín. Mindkettőt egy-egy habzsákba töltjük, és már jöhetnek is a kis gombócok a piskótára. Rátesszük a másik piskótát és a tetejére is jöhetnek a kis gombócok. Ezután az előző nap elkészített csoki díszeinkkel felöltöztetjük őket.

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk