Tejszínes-csokikrémes torta

Tejszínes-csokikrémes torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tészta hozzávalói:
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 7 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • az étcsokikrém hozzávalói:
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 3 dkg ráma margarin
  • a fehér csokikrém hozzávalói:
  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 3 dkg Rama margarin
  • (csatos tortaforma átmérője: 24 cm)
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 7 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 3 dkg ráma margarin
  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 3 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A kétféle szuper krémtől új életre kel az „uncsi” piskóta, és egy igazi felüdülés lesz belőle.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral (fehéredésig) jól kikeverjük, majd hozzá keverjük az olvasztott margarint (kihűlt), a sütőporral kevert lisztet, és végül a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Óvatosan összekeverjük az egészet.

A tésztamasszát kivajazott, lisztezett csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon világos aranysárgára sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta, a sütőformából kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Az összetördelt étcsokoládét a 1,5 dl tejszínnel és a margarinnal összeolvasztjuk (épphogy csak összeolvadjanak), majd félretesszük hűlni. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük és a már kihűlt csokoládét óvatosan belekeverjük.

A kihűlt piskótát visszatesszük a tortaformába és egyenletesen rákenjük az étcsokikrémet. Addig a hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészül a fehér csokikrém.

A fehér csokoládékrémet ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat, majd ezt a krémet egyenletesen rákenjük az étcsokoládékrémre. Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!