Tejszínes csirkés gnocchi

Tejszínes csirkés gnocchi

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g gnocchi (krumpli nudli)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 750 g csirkemellfilé, 3 cm darabokra vágva
  • 2 póréhagyma, félbevágva, vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál liszt
  • 3/4 csésze csirkeleves
  • 3/4 csésze főzőtejszín
  • 1/2 csésze reszelt parmezán

A tálaláshoz:

  • friss kakukkfű

Elkészítés:

A gnocchit egy nagy fazék forrásban lévő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tűzálló tálba félretesszük.

Közben egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten olajat hevítünk. Beletesszük a csirkét és kevergetve 6-8 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a pórét is és 5 percig tovább pirítjuk (közben gyakran megkavarjuk. Beletesszük a fokhagymát és a kakukkfüvet is és további 5 percig főzzük.

Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve 1 percig pirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a levessel, majd a főzőtejszínnel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk, majd a lángot közepesre mérsékeljük alatta.

5-8 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul, a szós besűrűsödik.

A grillsütőt magas fokozatra kapcsoljuk. A gnocchi tetején egyenletesen elosztjuk a csirkés keveréket, megszórjuk parmezánnal, majd a grillbe téve 5 percig sütjük, vagy, amíg a teteje aranysárgára nem pirul. Kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

Neked ajánljuk