Tejszínes csirkemell falatok penne tésztán

Tejszínes csirkemell falatok penne tésztán

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 800 g csirkemellfilé
  • 500 g penne tészta (500 g)
  • 2 kanál vaj
  • 1 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 tojás
  • kevés keményítő (vagy liszt)
  • 200 g reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellet kifilézzük, majd apró darabokra vágjuk (lehet csíkozni is). A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A penne tésztát ételízesítős vízben megfőzzük.

A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákerül a fokhagyma is, sózzuk, borsozzuk. A tejszínt kikeverjük a tojással, keményítővel, ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk. A serpenyőt a tűzről lehúzzuk, a húshoz öntjük a mártást, és összekeverjük.

Egy sütőtál aljára kevés vajat rakunk, majd rátesszük a félig főtt (al dente) penne tésztát, amire ráöntjük a ragut, majd az egészet kicsit összekeverve a tálat lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Mivel minden előfőzött, elősütött állapotban van, rövid idő szükséges a végleges állapot eléréséhez. Ha úgy érezzük, ez az állapot eljött, reszelt sajttal meghintjük a tetejét, és pár perc alatt készre sütjük. Mindössze annyi idő szükséges, hogy a sajt ráolvadjon ételünk tetejére, ezzel kis kérget képezve rajta.

Tálaláskor is adhatunk rá sajtot, valamint frissen, borsot őrölhetünk rá.

Neked ajánljuk