Tejszínes-citromos krémes piskótatekercs

Tejszínes-citromos krémes piskótatekercs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor

a piskóta lekenéséhez:

  • 5 evőkanál házi, jó sűrű baracklekvár

a krémhez:

  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, hogy jól le tudjon hűlni a hűtőben. Ehhez a lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni! A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a citrom levét is. Jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük. A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük, és a hűtőbe tesszük felhasználásig.

A piskótához a tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.

A tepsit (37×32 cm-es) szilikonos sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A piskótát kivesszük a konyharuhából, és lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém ¾ részével kenjük le és feltekerjük. A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk