Tejszínes-citromos krémes piskótatekercs

Tejszínes-citromos krémes piskótatekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • a piskóta lekenéséhez:
  • 5 evőkanál házi, jó sűrű baracklekvár
  • a krémhez:
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl habtejszín
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál házi, jó sűrű baracklekvár
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, hogy jól le tudjon hűlni a hűtőben. Ehhez a lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a citrom levét is. Jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük. A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük, és a hűtőbe tesszük felhasználásig.

A piskótához a tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.

A tepsit (37×32 cm-es) szilikonos sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A piskótát kivesszük a konyharuhából, és lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém ¾ részével kenjük le és feltekerjük. A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!