Tejszínes-citromos csirkeleves

Tejszínes-citromos csirkeleves
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 citrom leve
  • bors
  • 2 tojássárgája
  • 2 babérlevél
  • 20 dkg levestészta (ízlés szerint)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 salátalevél
  • 1 l húsalaplé
  • olaj
  • 60 dkg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 citrom
  • bors
  • 2 tojássárgája
  • 2 babérlevél
  • 20 dkg levestészta
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 salátalevél
  • 1 l húsalaplé
  • olaj

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát finomra, a répákat hasábra vágjuk.

Kevés olívaolajat felhevítünk, majd félig megpirítjuk rajta a hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveszöldséget és a fokhagymát és néhány percig továbbpirítjuk.

Beletesszük a babérlevelet és a hosszú, vékony csíkokra vágott csirkemellet is. Felöntjük a húsalaplével, 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a levestésztát is, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.

Végül a tűzről lehúzva a leveshez adjuk a 2 tojássárgájával elkevert főzőtejszínt és a citrom levét.

Hosszú csíkokra vágott salátaleveleket a tetejére szórva, enyhén megborsozva tálaljuk.