Tejszínes-borsós galuska

Tejszínes-borsós galuska

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személynek:

A nokedlihez:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg margarin
  • kevés olaj
  • 1/2 mk. só
  • 2 dl víz

A borsóraguhoz:

  • 10 dkg borsó
  • 2 dl tej
  • 3 dkg finomliszt
  • 2 mk. pirospaprika
  • 1/2 mk. citrombors
  • 1 mk. oregánó
  • 1/2 mk. só
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A galuskához összedolgozom a tojást, lisztet, vizet, sót és forró vízbe szaggatva megfőzöm.

Kis olajon aprított hagymát dinsztelek, amjd a nokedlival összepirítom.

A margarint felhevítem és lisztet, tejet, belekeverve besamelt csinálok, majd ízesítem sóval, citromborssal, oregánóval, pirospaprikával.

1 dl vízzel higítom és mehet bele a borsó, amit összemelegítek a mártással és a nokedlival már tálalható is.

Neked ajánljuk