Tejszínes-boros narancskrémleves

Tejszínes-boros narancskrémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db narancs
  • 8 dl narancslé
  • 5 dl habtejszín
  • 1/2 dl narancsszörp
  • 2 dl édes fehérbor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek. barna cukor
  • 3 db szegfűszeg
  • pici fahéj

Elkészítés:

Egyik narancs reszelt héját, cukrot, szörpöt, kevés narancslevet keverek ki, majd a többi narancslével felöntöm.

Ízesítem szegfűszeggel, fahéjjal és felforralom, mikor is hozzáöntöm a bort.

Kis lángon főzöm pár percet, szükség szerint még édesítve.

A narancsot gerezdekre szelem és tovább kockázom, majd a levesbe rakom.

Újból felforralom, de nem főzöm tovább.

Összekeverem a pudingport kevés tejszínnel, majd a maradékkal együtt a levesbe öntöm.

Kevergetve sűrítem a levest.

Neked ajánljuk