Tejszínes bébi spenótmártás rántott tökkel és patisszonnal

Tejszínes bébi spenótmártás rántott tökkel és patisszonnal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 db kicsi zsenge spárga tök
  • 1 db patisszon
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 40 dkg bébi spenót
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • a panírozáshoz:
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • a tökök kisütésekhez:
  • 5 dl olaj
  • 1 db kicsi zsenge spárga tök
  • 1 db patisszon
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 40 dkg bébi spenót
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl olaj

Elkészítés:

A zsenge spárgatököt és patisszont vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk.

Elkészítjük a tejszínes spenótot: a megmosott bébispenótot egy tálba tesszük és forró vízzel leforrázzuk.

Egy lábasban felmelegítjük a vajat, beleszórjuk a lisztet és világos rántást készítünk, felöntjük forró tejjel, simára keverjük és felforraljuk. Belerakjuk a leforrázott bébi spenótot, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, végezetül botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, szerecsendióval ízesítjük.

A lesózott tök- és patisszon szeleteket hagyományos módon lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába panírozzuk, és forró olajban kisütjük. Együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!