Tejkaramellával töltött túrógombóc

Tejkaramellával töltött túrógombóc
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 12 dkg búzadara
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 db tejkaramella
  • 50 dkg túró
  • 12 dkg búzadara
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 db tejkaramella

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előbbi masszához keverjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és a félbe vágott tejkaramellákból egy-egy felet a gombócok közepébe helyezünk.

Egy lábasban vizet forralunk, pici sót teszünk bele, és amikor forr, akkor a gombócokat óvatosan beleengedjük. Addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek. Ekkor leszűrjük a gombócokat és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Tetejét megszórjuk porcukorral, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Schmidt Péter küldte. Köszönjük!