Tejfölös-túrós meggyes sütemény

Tejfölös-túrós meggyes sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg túró
  • 8 dkg kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 6 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál tej

a tetejére:

  • 3 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 800 g tejföl
  • 2 evőkanál citromlé (vagy 4 cl olympos citromlé)
  • fél citrom reszelt héja
  • 80 dkg magozott megy (1 nagy üveg magozott meggybefőtt)

a tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra (légkeveréses üzemmódban 180 fokra) előmelegítjük. A tepsit (kb. 25 x 20 cm-es) vajjal kikenjük, kilisztezzük.

A lisztet a sütőporral egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett túrót, a cukrot, a tejet, a sót és az olajat, és kézi mixerrel összedolgozzuk. Enyhén lisztezett nyújtólapon a tepsi méretére nyújtjuk (nem kell megijedni, nem lesz vastag), és a sodrófára feltekerve átemeljük a sütőtepsibe. (Ha a tészta nagyon ragad, zsírosabb, nedvesebb volt a túró, akkor egy kis lisztet adjunk még hozzá.)

A tetejéhez robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal, majd hozzákeverjük a tejfölt, a citromlét és a citromhéjat, majd egyenletesen elosztjuk a tészta tetején.

A kimagozott meggyet (ha konzerv meggyből készül, jól lecsepegtetjük) egyenletesen elosztjuk a tejfölös tojásos krém tetején.

A sütő középső részén kb. 35 percig sütjük, amíg a teteje megszilárdul.

Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Mennyeien krémes és finom.

Neked ajánljuk