Tejfölös-sonkás kenyérlángos

Tejfölös-sonkás kenyérlángos

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 pohár kefir
  • pici cukor
  • 3 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő

A feltéthez:

  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tk. só
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sajtos selyemsonka
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet átszitálom, mélyedést alakítok ki a közepébe. Beleteszem a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót, a langyos vizet, és jól kidagasztom. Kelesztőtálba teszem, majd melegen duplájára kelesztem.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelek.

Elkészítem a feltétet. A tejfölt a krémsajttal és sóval krémesre keverem. Majd belekeverem az előzőleg felaprított sonkát, a reszelt fokhagymát és a felaprított hagymát is.

A megkelt tésztát a tepsibe terítem. 180 fokon 10 percig elősütöm. Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenem, reszelt sajttal megszórom, és kb. fél óráig sütöm.

Neked ajánljuk