Tejfölös-sajtos kocka pogácsa

Tejfölös-sajtos kocka pogácsa
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin (hideg)
  • 1 dl tej (langyos)
  • 2 csomag instant sütőélesztő
  • 175 g tejföl
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 tojássárgája
  • só (ízlés szerint)
  • kb. 20 dkg sajt (reszelt)
  • a tetejére:
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  • a szóráshoz:
  • őrölt köménymag
  • kb. 10 dkg sajt (reszelt)
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 1 dl tej
  • 2 csomag instant sütőélesztő
  • 175 g tejföl
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg sajt (reszelt)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  • őrölt köménymag
  • 10 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés:

A hideg margarint (nagyobb lyukú reszelőn) a liszthez reszeljük. Azután hozzáadjuk a tejet, amiben már elkevertük az instant élesztőt, majd a tojássárgájával és étolajjal kikevert tejfölt, és végül pedig a sót. Az egészet jól összedolgozzuk-össtzegyúrjuk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.

Pihentetés után lisztezett, sík felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal és úgy, mint a bejglit szorosan feltekerjük. Utána a feltekert tésztát kb. 1,5-2cm -es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk és egyforma 4x4 cm-es kockákra felvágjuk.

Az őrölt fűszerpaprikával kikevert tejföllel jól megkenjük a tetejét, megszórjuk egy kis őrölt köménnyel és végül a reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé rakosgatjuk (de ne nagyon közel egymáshoz, mert sülés közben megnőnek) a pogácsákat.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!