Tejfölös-sajtos csirkecomb

Tejfölös-sajtos csirkecomb
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 3-4 evőkanál sertészsír
  • 4 db csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 3-4 evőkanál sertészsír

Elkészítés:

A csirkecombot bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, és a majoránnával, majd állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják. (Én este befűszereztem, majd a hűtőben pihent sütésig.)

A tepsit a zsírral kikenjük, beleöntjük a vizet, majd egymás mellé tesszük a befűszerezett combokat, és lefedjük fóliával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt puhára pároljuk.

A tejfölt ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a kukoricalisztet és a füstölt pirospaprikát, a reszelt sajtot, majd alaposan összekeverjük. Ezután a sütőből kivesszük a puhára párolódott combokat, rákanalazzuk a tejfölös-sajtos keveréket, majd visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!