Tejfölös pulykasült

Tejfölös pulykasült

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db pulyka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 2 ek. étolaj
  • 1 babérlevél
  • majoránna
  • törött bors

Elkészítés:

A sütésre előkészített pulyka bőre alá vékony szalonnaszeleteket csúsztatok. Kívül-belül megsózom, a hasüregébe majorannát szórok, a lábait a püspökfalathoz kötöm.

Tepsibe teszem és leöntöm forró olajjal. Melléteszem a vékony szeletekre vágott zöldségeket, a babérlevelet és néhány szem borsot. Aláöntöm a bort, egy kevés vizet, azután sűrűn locsolgatva puhára párolom. Az elfőtt levet vízzel pótlom. Ha a hús megpuhult, pirosra sütöm.

A sült zsírjában a zöldséget összetöröm és a tejföllel simára keverem. A mártásból néhány kanálnyit a fölszeletelt hús alá öntök, a többit külön csészében tálalom.

Köretként burgonyakrokettet kínálok.

Neked ajánljuk