Tejfölös pudingos süti

Tejfölös pudingos süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 30 szelethez:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1/2 dl olaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • *

a pudinghoz:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • *

a tetejére:

  • 80 dkg tejföl
  • 5 evőkaknál porcukor
  • 10 g zselatin

Elkészítés:

A pudingot kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve sűrűsödésig főzzük. Langyosra hűtjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához a lisztet, egy csipet sót és a sütőport összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra mixeljük, hozzáöntjük részletekben a vizet, aztán az olajat is, közben folyamatosan keverjük. A lisztet is beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a citromlét, majd a habot óvatosan a keverékbe forgatjuk.

Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit (25x35 cm). A tészta felét a tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára. A pudingból teáskanállal a tészta tetejére egyenletes darabkákat szaggatunk. A sütőben 40-45 percig sütjük.

A tejfölt elkeverjük a porcukorral. A zselatint a csomagolásán olvasható utasítás szerint kevés vízbe áztatjuk. Ha megdagadt, hozzámerünk 2 dl cukros tejfölt, melegítve feloldjuk benne a zselatint, és összekeverjük a visszamaradt tejföllel, majd a sütire öntjük. Szeletelés előtt pár órát hűtőben tartjuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk