Tejfölös-pudingos sütemény

Tejfölös-pudingos sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a töltelékhez:
  • 0,5 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 450 g tejföl (20%-os)
  • 0,5 dl rum
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 kávékanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kevés tejföl az összeállításhoz
  • 0,5 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 450 g tejföl (20%-os)
  • 0,5 dl rum
  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 kávékanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kevés tejföl

Elkészítés:

A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk belőle. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22 x 34 cm). Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, és villával megszurkáljuk.

Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Utána hűtőben lehűtjük, és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti