Tejfölös medvehagymaleves

Tejfölös medvehagymaleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1-2 db krumpli
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kis pohár tejföl
  • fél citrom leve
  • 6 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1-2 db krumpli
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • fél db citrom leve
  • 6 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A medvehagymát apróra vágjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, és pár percig tovább pároljuk, hogy kissé összeessen, majd hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, ráfacsarjuk a citromlevet, és felöntjük a vízzel. Ezután addig főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a tejfölt és botmixerrel pépesítjük. Tálalásig melegen tartjuk. (Ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen.)

Tálalás előtt a krémlevest tányérba szedjük, olívaolajjal megcsepegtetjük, és ízlés szerint pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti