Tejfölös mákos sütemény

Tejfölös mákos sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • a töltelékhez:
  • 4 dl tej
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt
  • 20 dkg mák (darált)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • a tetejére:
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl
  • (a tepsi mérete: 36×24 cm)
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt
  • 20 dkg mák (darált)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a szélére is felhajoljon.

Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot, és lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük. Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Közben összeállítjuk a tetejére valót: a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. Visszatoljuk, még kb. 15 percre.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandre küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti