Tejfölös-majonézes tojássaláta

Tejfölös-majonézes tojássaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db főtt tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 3-4 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál dijoni magos mustár
  • 1 kisebb csokor snidling
  • só (ízlés szerint)
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 4 db főtt tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 3-4 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál dijoni magos mustár
  • 1 kisebb csokor snidling
  • 1 csipet őrölt fehér bors

Elkészítés:

A snidlinget apróra vágjuk. A főtt tojásokat ízlés szerint felvágjuk. (Én nagyobb kockákra vágtam fel.)

A tejfölhöz hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott főtt tojást, majd óvatosan keverjük, összeforgatjuk, hogy a tojás ne nagyon törjön.

Az elkészült tojássalátát ezután a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss kenyeret, péksüteményt, vagy éppen ropogósra sült zsemlét, kétszersültet. 

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!