Tejfölös lilahagymás lángos

Tejfölös lilahagymás lángos

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál étolaj

a sütéshez:

  • kb. 4 dl étolaj

a tálaláshoz:

  • 1 nagy tejföl
  • összezúzott fokhagyma (ízlés szerint)
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítés:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, 1 evőkanál étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki belőle. A kivágott négyzetet kezünk segítségével kör alakra nyújtogatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és vékonyra szeletelt lilahagymát.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk