Tejfölös lilahagymás lángos

Tejfölös lilahagymás lángos
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • a sütéshez:
  • kb. 4 dl étolaj
  • a tálaláshoz:
  • 1 nagy tejföl
  • összezúzott fokhagyma (ízlés szerint)
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávéskanál
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 dl étolaj
  • 1 nagy tejföl
  • összezúzott fokhagyma
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítés:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, 1 evőkanál étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki belőle. A kivágott négyzetet kezünk segítségével kör alakra nyújtogatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és vékonyra szeletelt lilahagymát.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti