Tejfölös lencseleves csülökkel

Tejfölös lencseleves csülökkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg lencse
  • 30 dkg füstölt csülök csont nélkül
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 savanykás alma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg lencse
  • 30 dkg füstölt csülök csont nélkül
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 savanykás alma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A lencsét bő hideg vízben 30 percig áztatjuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A füstölt csülköt bő vízben puhára főzzük, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát meghámozzuk, a petrezselyemmel együtt felaprítjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.

Az aprított vöröshagymát a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, a csülök darabokat, az almát. Felöntjük a csülök főzőlevével és annyi vízzel, hogy négyujjnyival ellepje.

Ha felforrt sóval, borssal, az aprított fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük és közepes tűzön, kb. 25 perc alatt készre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejfölt.

Tálaláskor a csülköt kivesszük a lencséből, kisebb kockákra daraboljuk, visszatesszük, összekeverjük, és forrón tálaljuk. Meglocsolhatjuk tejföllel.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti