Tejfölös krumplifőzelék sült virslivel és bacon morzsákkal

Tejfölös krumplifőzelék sült virslivel és bacon morzsákkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 ml tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • a tálaláshoz:
  • virsli
  • bacon morzsa
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 ml tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • virsli

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, és megszórjuk pirospaprikával.

A krumplit megpucoljuk, jól megmossuk, és kockára vágjuk. Egy edényben odatesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a pirított hagymát, beleteszünk 2 db babérlevelet egészben, sózzuk, borsozzuk és kb. 30 percen keresztül főzzük.

Ha a krumpli megpuhult, a tejfölt simára keverjük a liszttel, a krumpli levéből néhány kanállal kiveszünk és összekeverjük a lisztes tejföllel. Ezzel behabarjuk a főzeléket, ezután pedig összeforraljuk.

Én sült virslivel és sült bacon morzsákkal tálaltam, de lehet kolbásszal és tojással is egyaránt.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti