Tejfölös-kekszes sütemény

Tejfölös-kekszes sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 700 g szögletes háztartási keksz
  • egy nagy vödör tejföl (800 g)
  • 8 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • díszítés: eper
  • (tepsi mérete: 30x33 cm)
  • 700 g szögletes háztartási keksz
  • 800 g tejföl
  • 8 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés:

A tejfölhöz adjuk a porcukrot és a kakaóport, majd jól összekeverjük.

A tepsi alját kirétegezzük a háztartási keksszel, majd rákenjük a tejfölös massza kétharmadát, ezt befedjük egy sor keksszel, majd rákenjük a tejfölös masszát, ismét egy keksz sort teszünk rá, és a tetejére rákenjük a megmaradt tejfölös masszát.

A süteményt egy éjszakára betesszük pihenni a hűtőbe, hogy a kekszek jól megpuhuljanak.
Másnap elővesszük, és amekkora a kekszmérete, akkora kockákra felszeleteljük. A tetejét eper szemmel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti