Tejfölös karfiolpörkölt

Tejfölös karfiolpörkölt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 pohár tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • szerecsendió
  • majoranna
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A hagymát apró kockákra felvágom, a paradicsomot és a paprikát feldarabolom.

Egy edénybe olajat és vajat teszek, majd amikor már eléggé felmelegedett, elkezdem benne párolni a hagymát. Közben hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot is. Amikor már kellően megpárolódott, megszórom pirospaprikával, jól összekeverem, és felöntöm vízzel. Ízlés szerint fűszerezem, jól kiforralom, majd belekeverem a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön főzöm.

Végül hozzá teszem az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatom, majd lassú tűzön kb. fél óráig főzöm. Közben többször megrázogatom, de nem keverem, mert különben szétesik a karfiol.

Tálaláskor tésztát, galuskát vagy rizst kinálok hozzá.

Neked ajánljuk