Hozzávalók:
  • 2 karalábé
  • 2 sárgarépa
  • 1 tojássárga
  • 1 húsleveskocka
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. olaj
  • vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 darab karalábé
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab tojás
  • 1 darab húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • vaj
  • 1 csokor petrezselyem

Tejfölös karalábé krémleves

Elkészítési idő
5,0 11 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A megtisztított, felaprított karalábét és a felkarikázott sárgarépát forró vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és beletesszük a húsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük.

Serpenyőben elkészítjük a habarás alapját, ehhez olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Felöntjük vízzel, csomómentesre keverjük. Berántjuk vele a levest. Belekeverjük a tojássárgával elkevert tejfölt.

Galuskát is főzhetünk bele, ha gazdagabban szeretnénk tálalni.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti